1 Mart 2014 Cumartesi

Sony Xperia Z2 almak için 5 neden

Geçtiğimiz günlerde Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) tanıtılan Sony Xperia Z2, genel olarak aynı etkinlikte tanıtılan Samsung Galaxy S5'den daha çok beğenildi. Cihazı daha önce sitemizde ayrıntılı olarak incelemiştik ama bu kez Xperia Z2'de olup diğer birçok telefonda olmayan 5 ilginç özelliği öne çıkarmak istedik. İşte Xperia Z2'yi sizin için cazip kılacak 5 özellik.
xperia z2 teaser

Kaliteli kamera ve 4K video çekim özelliği

Günümüzde, donanım özellikleri açısından akıllı telefonları birbirinden ayıran çok az şey kaldı. Özellikle "amiral gemisi" olarak anılan üst düzey cihazlar genellikle birbirine çok yakın işlemci, RAM, ekran ve pil özellikleriyle piyasaya çıktığı için, üretici firmalar fark yaratmak için kameraya daha çok ağırlık vermeye başladı. İşte bu trendi başlatan markalardan biri olan Sony'nin yeni telefonu Xperia Z2 de kamerasının üstün özellikleriyle dikkat çekiyor. 
Öncelikle Z2'nin kamerası 20,7 megapiksel çözünürlük oranıyla kağıt üstünde piyasadaki birçok akıllı telefondan daha iyi. Ayrıca Z2'nin büyük 1/2,3 inç Exmor RS™ görüntü sensörü de diğer akıllı telefonlardan % 30 oranında daha büyük. Ancak Z2'nin kamerasında asıl dikkat çekici olan şey, video çekiminde geleceğin teknolojisi olarak gösterilen 4K özelliğinin entegre edilmesi. Sony 4K özelliği ili Full HD 1080p görüntü kalitesinin dört katı ayrıntı vaat ediyor. Gerçi 4K çekeceğiniz videolar hafızada çok yer kaplayacak ama piyasada şu anda bu özelliği tüketiciye sunan fazla cihaz da yok. 
16 Xperia Z2 Surf
4K video özelliği sadece bu telefonda var! / © Sony

Stereo hoparlör, müthiş kulaklık 

Sony'nin daha iyi bir multimedya deneyimi sunmak için ortaya koyduğu çabayı sadece kamerada değil Xperia Z2'nin ses performansında da görmek mümkün. Cihazın gürültü önleme teknolojisine sahip stereo hoparlörleri, özellikle müzik dinlemeyi sevenlere çok daha temiz ve yüksek bir ses kalitesi vaât ederken, cihazla birlikte ücretsiz verilen MDR-NC31EM kulaklık, normalde piyasada neredeyse 50 Euroya satın alınabilen bir aksesuar ve muhtemelen bir akıllı telefonla birlikte elde edebileceğiniz en kaliteli kulaklık. 

Kaliteli ekran 

Sony, Xperia serisinin önceki cihazlarına yöneltilen eleştirileri dinleyip dersini iyi çalışmış. Xperia Z2'nin ekranına bakınca bunu net biçimde görüyorsunuz. Sony tarafından dünyanın ilk Live Colour LED ekranı olarak lanse edilen 5,2 inçlik Full HD panel, 1920*1080 piksel çözünürlüğe sahip ve yüksek kontrastı, parlak renkleri ve farklı açılardan bakıldığında minimum bozulan görüntüsüyle dikkat çekiyor. Telefonunda oyun oynamayı ya da video seyretmeyi sevenler için Xperia Z2 ideal cihaz olabilir. 
xperia z2 display comparison
Xperia Z2'nin (sağda) ekranı Z1'e (solda) göre çok daha iyi! / © AndroidPIT

Su geçirmezlik

Sony'nin Xperia serisinden en çok önem verdiği özelliklerden biri olan su geçirmezlik özelliği elbette bu cihazda da aynen korunmuş. IP55/58 sertifikasına sahip olan cihaz, toz girişine karşı korumalıdır ve suya dayanıklı. Sony'nin tanıtım metninde belirtildiği gibi, cihazın tüm bağlantı noktaları ve kapaklar sıkıca kapalı olduğu sürece telefon neredeyse her açıdan gelebilecek düşük basınçlı su püskürtmelerine karşı korumalı ve 1,50 metre derinlikte tatlı suda 30 dakika kadar kalabiliyor. Yani illâ ki havuza girerken de telefonum yanımda olsun diyenler için piyasadaki tek alternatif Xperia Z2. 
14 Xperia Z2 Water
Sakarlar için ideal telefon! / © Sony

Piyasanın en güçlü telefonu

Samsung, sistem RAM'ini 2 GB olarak tutarak S5'i heyecanla bekleyenleri hayal kırıklığına uğratırken, Sony donanım ve güç anlamında piyasanın en üst düzey telefonlarından birine imza attı. Qualcomm’un dört çekirdekli işlemcisine ve 2,3GHz ve 3GB RAM olarak ayarlanmış Adreno 330′a sahip olan cihaz bu özellikleriyle piyasanın en güçlü telefonları arasında yerini almış durumda. Ayrıca 3200 mAh gücündeki pilin de S5'den daha iyi olduğunu söyleyelim. Bu üst düzey özellikler, Sony'nin sorunsuz çalışan Xperia UI arayüzüyle birleşince, gecikme ve takılmalardan uzak, pürüzsüz bir günlük kullanım performansı sunuyor. Bu da Xperia Z2'yi satın almak için bir başka ikna edici sebep. 
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum