17 Mart 2014 Pazartesi

Microsoft oyundan çıkıyor (mu?)

Microsoft’tan üvey evlat muamelesi gören Games For Windows Live (GFWL) hizmetinden kaçışlar başladı. Yıllardır popüler PC oyunlarına ev sahipliği yapan çevrimiçi oyun hizmetinin kapanacağına dair söylentilerin artması nedeniyle, oyunlarına kesintisiz erişimi sürdürmek isteyen pek çok geliştirici alternatif çözümler aramaya başladı.
dark-souls-635x353

Esasen Games For Windows Live’ı durduracağını resmen açıklamasa da, Microsoft geçen sene hizmetin mağaza kısmının 2013 Ağustos’unda kapatılacağını duyurmuştu. Zaten oyuncuların ve oyun geliştiricilerinin bir türlü ısınamadığı GFWL, bu haberden sonra yavaş yavaş kendini unutturmaya başladı ve hızla büyüyen rakip Steam oyun hizmetinin gölgesinde kaldı. Ama Microsoft fişi ne zaman çekecekti?

Derken, Age of Empires Online sitesinde GFWL hizmetinin 1 Temmuz 2014’te kapatılacağına dair bir destek makalesi yayınlandı ve sonra gizemli bir şekilde silindi. Bu gelişmeden sonra onlarca geliştirici, arasında Dark Souls, Batman: Arkham City, Fallout 3 ve BioShock 2 gibi isimlerin bulduğu oyunlarının Temmuz ayından itibaren çalışmayacağını varsayarak kolları sıvadılar. Oyunlar için düşünülen alternatif mecra olarak genelde en çok Steam üzerinde duruluyor.

Öte yandan, Capcom başta olmak üzere bazı oyun geliştiricileri yeni haberler karşısında sessiz kalmayı tercih ediyor.
Milyar dolarlık yatırımlar sonunda oyun departmanlarından beklediği kazancı elde edemeyen Microsoft, hissedarları tarafından bu sektörden çekilmeye zorlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda çıkan bir söylentiye göre; Microsoft, Xbox divizyonunu Amazon’a satmak üzere temaslarda bulunuyor.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum