17 Mart 2014 Pazartesi

Western Digital Red WD20EFRX

Ağ tabanlı depolama aygıtları için özel olarak geliştirilmiş bir sabit disk.
Depolamada uzman markalardan biri olan Western Digital’in ürün ailesinde artık “Red” de var. Yüksek düzeyde güvenlik için geliştirilen “Blue”; zorlu performans odaklı uygulamalar için geliştirilen “Black”; serin, sessiz ve çevreci olan “Green” modellerinin yanına bir de ev ve kurumlarda ağ tabanlı aygıtlarda kullanım için tasarlanan “Red” ailesi katıldı. Western Digital Red ailesi 3,5 inç sabit disklerden oluşuyor ve kapasite seçenekleri 1 TB, 2 TB ve 3 TB şeklinde. Test merkezimize konuk olansa 2 TB depolama alanı sunan seçenek ve model kodu WD20EFRX.


Ağ tabanlı depolama aygıtlarına hitap eden ilk sabit disk olan Western Digital Red WD20EFRX, yoğun kullanım zamanında güç ve performans sağlarken kullanılmadığı zamanlarda ise güç tüketimini düşürerek çevreyi -ve tabii ki cüzdanınızı da- düşünüyor. Ağ tabanlı depolama aygıtlarında uyumluluk, güvenilirlik, hata düzeltme kontrolleri ve sessiz çalışma için NASware adında özel bir teknolojiyi içinde bulunduran diskle akla gelebilecek tüm sorunlar tarihe karışıyor. Bildiğiniz gibi normal 3,5 inç masaüstü bilgisayar diskleri 7/24 çalışmaya uygun değil ve enerji tüketimi açısından biraz daha eli açık. 2 TB kapasiteye sahip olan disk tahmin edilebileceği gibi SATA 6 Gbps bağlantısına sahip. 64 MB büyüklükteki önbellek, özellikle birden fazla kişinin yapacağı yüklü dosya erişimlerinde büyük bir rol üstleniyor. Dönüş hızı içinse sabit bir rakam söylemek mümkün değil çünkü disk IntelliPower teknolojisiyle ihtiyaç olduğu kadar dönüyor. Aralık 5400 rpm ile 7200 rpm arasında değişiyor ve böylece tasarruf sağlanıyor.
Western Digital Red WD20EFRX’in olması gerektiği gibi standart 2 TB kapasitedeki sabit disklerle arasında bir fiyat farkı var, ancak sunduğu özellikler düşünüldüğünde verilerinizin sağlığı için ödenmesi gerektiği kanaatindeyiz.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum