17 Mart 2014 Pazartesi

Microsoft’un niyeti oyunları buluta taşımak

Microsoft’un yeni hedefinin donanım özellikleri düşük olan mobil cihazlara üst seviye oyun deneyimi getirmek olabilir. İddialara göre Halo 4 gibi Xbox 360′a özel zorlu oyunlar bulut oyun servisi üzerinden oynanabilir olacak. Firmaya özel bir toplantı sırasında bu konu dile getirildi ve hazırlıklar gözden geçirildi. İnternet tarayıcısı kullanarak oyun oynarcasına bulut sunucuda depolanan ve çalışan oyunları internet bağlantısıyla oynamak mümkün olacak.
2_2012-06-04_14-24-27_740
Rafael Rivera adı verilen programcının gerçekleştirdiği sunum sırasında katılımcılara Windows Phone içeren telefonlarla Halo 4 oynama deneyimi sunuldu. Twitter hesabından bu müjdeyi veren programcının açıklamasına göre aynı anda birden çok mobil cihaz internet bağlantısı üzerinden oyun oynayabiliyor. Akla gelen ilk sorun olan internet bağlantısından kaynaklanan gecikme süresinin 45ms değerine indirildiği ifade ediliyor.

Microsoft’un gelecek nesil oyun konsolu Xbox One’ın özelliklerinden biri oyunları kısmen bulut ortamdan çalıştırmak olacak. Örneğin fiziksel hesaplama ve yapay zeka gibi işlemleri sunucular gerçekleştirebilecek. Buna rağmen Microsoft’tan bulut esaslı oyun servisine yönelik bir duyuru gelmiş değil. Denemeler yapılıyor olsa da halka sunulması zaman alabilir. OnLive gibi firmalar birkaç sene önce bu sistemi denemişti. Sony ise 2012′de rakip firmalardan biri olan Gaikai’yi almıştı.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum