9 Nisan 2014 Çarşamba

WİNDOWS 8.1 BAŞLAT MENÜSÜ SONUNDA GELDİ



Windows 8 için beklenen bir diğer büyük güncelleme olan Update 1 bugun kullanıcılarına sunuldu. Kısa bir süre önce yayınladığımız bu haberde Microsoft’un bu yıl yapılanBUILD konferasında büyük sürprizlerle geleceğini belirtmiştik. İşte o sürprizlerden biri sözünü tutarak bugün yapıldı. Windows update ücretsiz olarak yüklenebilen bu güncelleme, Halefi Windows 8.1 kadar olmasa da bi takım yenilikleri bünyesinde barındırıyor. Dilerseniz hızlıca bu güncellemeyle birlikte kullanıcılara sunulan yeniliklerden ve özelliklerinden bahsedelim:

# Bu güncellemeyle beraber önceki sürümde çok şikâyet edilen klavye ve fare kullanımına yönelik bir takım iyileştirmeler yapıldı ve yenilikler eklendi. Çözülen bu sorunla beraber kullanıcıların şikâyet ettiği büyük bir sorun ortadan kaldırıldı. Bunun için yapılan yenilikler içerisinde PC’lerin direkt olarak masa üstüyle açılması, giriş ekranında bulunan kutuculara sağ tıkladığınızda alıştığınız sağ tuş menülerinin gösterilmesi var. 


# Güncellemede dikkat çeken bir diğer özellik ise Metro uygulamalarının görev çubuğuna kilitlenebilmesi. Uygulamanın Başlangıç ekranındaki kutucuğuna sağ tuşla tıklayıp "Görev çubuğuna iğnele" seçeneğini seçerek, çalışan uygulamaları görev çubuğuna kilitlemek mümkün olacak. Bu da çok kullanılan Metro - Modern uygulamalarının Başlangıç ekranına dönmeden, çok daha kolay çalıştırılabilmesi anlamına geliyor.

# Microsoftbu güncellemeyle beraber artık uygulamalarınızın içinden görev çubuğuna erişimi de izin veriyor. Böylelikle Metro uygulamaları ve Windows’un alıştığımız klasik masaüstü iç içe giriyor. Yani, Metro-Modern uygulamalarınız o alıştığınız klasik masa üstünde pencere içerisinde çalışıyor ve şık görüntüsünün yanında yapacağınız işler ve kullanacağınız uygulamalarınız için daha bir kolaylık sağlıyor.



# Bir Metro uygulaması açıkken imleci pencerenin en alt kısmına götürdüğünüzde görev çubuğunun gizlendiği yerden çıktığını görebiliyor; aynı şekilde, imleci ekranın üstüne götürdüğünüzde uygulamanın kapatılması için gerekli butonlar da gizlendiği yerden çıkıyor. Microsoft ayrıca yeni bir içerik menüsü ile uygulamaların ana ekrandaki sembollerinin yeniden boyutlanması, uygulamaların kapatılması, gerçek zamanlı uyarıların formatı gibi detayları kullanıcıya açmış bu güncellemeyle beraber.


Başlat Menüsüne Tekrardan Merhaba Deyin

Belki de çoğunuz bu müjdeyi bekliyordu. Evet arkadaşlar yeni güncellemeyle beraber en sevineceğiniz özellik Başlat Menüsünün(Start Menu) tekrar bizimle olması.Lâkin bunu biraz sevinmeniz ve merak etmeniz için dile getirdim. (: Microsoft BUILD 2014 konferansında müjdesini verdiği bu özelliği beklendiği gibi bu güncelleme de sunmayı tercih etmemiş. Özellikle beklenen ve kullanıcıları için büyük bir önem arz eden(Benim içinde ayrıca)(: Başlat menüsü 8.2 güncellemesiyle muhtemelen kullancılarına sunulacak. Biraz sabır (:




Yeni Güç Menüsü




Bu güncellemeyle birlikte Microsoft, Başlangıç ekranının sağ üst köşesine önceki sürümden farklı olarak bir güç menüsü yüklemiş. Buradan sisteminizi uyutmanız, kapatmanız ve tekrardan başlatmanız mümkün. Wİndows 8’de güç menüsü üzerinde yapılan eleştiri ve tartışmalar böylelikle son bulacak.

Evet arkadaşlar fazla uzatmaya gerek yok. Şimdi de Update 1 nasıl yüklenir? Ondan bahsedelim birazda.


Update 1 Nasıl Yüklenir


Windows 8.1 kullanıcılarının yükleyebildiği Update 1 Windows Update üzerinden otomatik olarak yüklenebiliyor. Eğer güncellemeyi manuel olarak denetlemek isterseniz, Windows giriş ekranına Update yazarak Windows Update’i çalıştırmaya başlayın ve "Güncelleştirmeleri denetle" seçeneğini tıklayın. Gerekli materyallerle orada karşılaşacaksınız.

Eğer Update 1’i kendiniz yüklemek istiyorsanız windowsupdate.com üzerinden dosyaları indirebilirsiniz. Lâkin bu işi Windows Update’e bırakmanız daha mantıklı olacaktır sisteminizin selahiyeti açısından.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum