2 Mart 2014 Pazar

KORSAN YAZILIM VE VİRÜS TEMİZLEME

Korsan yazılımlar çokça karşımıza çıkan fakat bu kötü yazılım/virüsleri temizlemek için yeterince zaman bulamadığımız, Ask.com & Delta Search gibi aslında görevlerini layıkı ile yerine getirdiklerinde işe yarayacaklarını düşündüğümüz internet yazılımları. İşi zorla tutundurmaya götürüp bilgisayarlarımızın diplerine kadar girip oralarda kendilerine yer bulunca iş pek de hoş olmamaya başlıyor ve tüm PC Kullanım kalitemizi derinden etkilemeye başlıyor. Bilgisayarlarımız gerektiği sürede tepkiler vermiyor veya bir internet sayfasını bir kerede açmak yerine iki, üç adımda açmak durumunda kaldığımız oluyor, reklamlar vs..
Bu yazımızda kötü amaçlı yazılımvirüs olarak tanımlayabileceğimiz, İnternet tarayıcılarına ( Explorer, Chrome, Firefox ) yerleşen, çeşitli virüsleri program yardımı ile çok kısa sürede nasıl kaldırabileceğimizi anlatmaya çalışıcağız. Program kullanmadan bu kötü amaçlı yazılımları – virüsleri temizlemek istiyorsanız, daha önce Ask.com – Ask Toolbar Temizleme ( Kaldırma Rehberi ) makalemize bir göz atabilirsiniz.

Kötü Amaçlı Yazılım – Virüsleri Temizleme



Virüsleri AdwCleaner ile Temizleyip Kaldırın

AdwCleaner ufak boyutu ve light yapısı ile kolayca kurulabilen ve tarama sonunda dilerseniz programı kolayca kaldırabileceğiniz bir arayüz sağlıyor.
Virsüleri Kaldırın ve Temizleyin - AdwCleaner
Sistem Optima
Virsüleri Kaldırın ve Temizleyin – AdwCleaner
  • Program ‘ı indirdikten sonra herhangi bir kurulum yapmaya gerek kalmıyor.
  • AdwCleaner ‘ı tıklayıp hemen çalıştırabilirsiniz.
  • Program açıldıktan sonra virüs tarama için hemen  ( Scan ) ‘e basarak taramayı başlatın.
  • Virüs taraması tamamlandıktan sonra karşınıza olası tehtidlerin bir listesi çıkacaktır. Bu listeden uygun olanları seçip, üst menüden ( Clean ‘e ) tıklayarak temizleme işlemine başlayabilirsiniz.
  • Virüs Kaldırma işleminiz bittikten sonra programın menülerinde de gördüğünüz üzere bir ( Uninstall ) ibaresi mevcut. Buradan dilerseniz programı kaldırabilirsiniz.



Kötü Amaçlı Yazılım ve Virüsleri Malwarebytes ile Kaldırıp Temizleyin

Malwarebytes 9mb büyüklüğünde indirme boyutuna sahiptir ve ücretli bir yazılım olup bilgisayarınıza tam bir virüs programı kontrolü sağlarken light yapısı ile bilgisayarınızı yormayacaktır. Programı deneme sürümü olarak kurup işleminizi yaptıktan sonra kaldırabilirsiniz, program ‘ı yüklerken sizden güncelleme onayı isteyecektir, Kesinlikle güncelleme yapın!
Virüs Temizlemek için Program Malwarebytes
Sistem Optima
Virüs Temizlemek için Program Malwarebytes
  • Virüsleri temizlemek için Malwarebytes ‘ı seçtiniz ve indirip bilgisayarınıza yüklediniz.
    Ask Toolbar Delsta Search gibi Araçları Tarayıcınızdan Kolayca Kaldırın
    Sistem Optima
    Ask Toolbar Delsta Search gibi Araçları Tarayıcınızdan Kolayca Kaldırın
  • Yazılımları temizlemek için malwarebytes ‘ı açıp ( Tarayıcı ) sekmesi altında, ( Hızlı Tarama Gerçekleştir ‘i ) işaretleyip alttan ( Tara ‘ya ) tıklayarak taramayı başlatınız. ( Derin Tarama ‘yı ) ne yaptığınızı bilmiyorsanız tavsiye etmiyorum çünkü malwarebytes bazı sistem dosyalarını da size kötü amaçlı yazılım olarak sunabilir.
  • Virüs – Kötü Amaçlı Yazılım taraması bittikten sonra, karşınıza gelen ekrandan emin olduğunuz trojan ve virüsleri seçerek alttan ( Seçilenleri Kaldır ‘a ) tıklayarak virüs temizleme işleminizi bitirin.
  • Bilgisayarınızı tekrar başlatmanızı öneririz.

Virüsleri Temizleyin
Virüsleri Temizleyin


Virüs ve Kötü Amaçlı Yazılımlardan HitmanPro ile Kurtulun

HitmanPro diğer iki yazılıma göre biraz daha yükleme prosedürü ve ayrıntılı bir program. Yapısı light ( hafif ) denemeyeceği halde kullanışlı arayüzü tercih sebebiniz olabilir. HitmanPro ücretli bir yazılımdır ve virüsler için tam koruma desteği verir. Dilerseniz yine işleminizi yaptıktan sonra programı kaldırabilirsiniz.
Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Aracı HitmanPro 'yu Güncelleyin
Sistem Optima
Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Aracı HitmanPro ‘yu Güncelleyin
Virüs Kaldırma 'a Başlamdan önce Yazılım Lisans Koşullarını Kabul Edin
Sistem Optima
Virüs Kaldırma ‘a Başlamdan önce Yazılım Lisans Koşullarını Kabul Edin
  • HitmanPro ‘u indirip kurarken size güncelleme soracaktır. Kesinlikle güncelleme yapmalısınız, HitmanPro veri merkezini Kaspersky – Esisoft ve Bitdefender ‘ın ortak kurduğu havuzdan çekmektedir.
  • Virüsleri tarama ‘ya başlamak için karşınıza güncelleme bittikten sonra gelecek ekranda, sağ altta ( İleri ) düğmesine tıklayarak ( Hızlı Tarama ‘ya ) tıklayınız.
  • Karşınıza lisans sözleşmesi gelecektir bu ekranı onayladıktan sonra taramanız başlayacaktır.
  • Virüs Taramanız bittikten sonra hitmanpro ‘nun size olası tehdit olarak sunacağı tüm virüs ve kötücül yazılımları rahatlıkla silip kaldırabilirsiniz.


Tarayıcılarınıza Yerlşen Kötü Virüslerden Kurtulun
Sistem Optima
Tarayıcılarınıza Yerlşen Kötü Virüslerden Kurtulun


Virüs Tarama Ekranı ve Temizleme İşlemi
Sistem Optima
Virüs Tarama Ekranı ve Temizleme İşlemi
- See more at: http://www.sistemoptima.com/teknik-destek/korsan-yazilim-ve-virusleri-temizlemek-icin-3-program/#sthash.15l2dgH2.dpuf
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum