2 Mart 2014 Pazar

ASK TOOLBAR ANA SAYFA DÜZELTME

Ask bir arama motorudur (ask.com) herkesin karşısına çıkmıştır, zaman zaman canımızı sıkan araç çubuğu ile birlikte internet tarayıcılarına yerleşerek internet kalitemizi düşürmekten başka bir işe yaradığını biz görmedik. Ask internetten indirdiğimiz ücretsiz yazılımlar ile birlikte gelir, bu yazılımları yüklerken Ask ‘ın da yüklenmesi için bizden izin ister, aslında istemez bile otomatik olarak izin verilmiştir, belki acele etmemizden belki dikkatsizliğimizden bu yazılımları yüklerken gözden kaçırırız ve Ask Toolbar Eklentisini ve Başlangıç Sayfalarımızın ayarlarını otomatik olarak Ask ‘a devrederiz. Bir, iki derken canımızı sıkmaya başlar ask.
Ask Toolbar Kaldırma Araç Çubuğu Silmek
Sistem Optima

Ask Araç Çubuğu Toolbar Eklentisi ve Ask Arama Nasıl Kaldırılır?


 Ask Araç Çubuğunu Kaldırma

Ask bilgisayarınıza iki program yükler (Ask Araç Çubuğu Güncelleyici ve Ask Araç Çubuğu – Toolbar ) Bunları kaldırmak istiyoruz.
Program Ekle Kaldır Ekranı -  Ask Kaldırma
Sistem Optima
Program Ekle Kaldır Ekranı – Ask Kaldırma

  • Ask Araç Çubuğu ‘nu kaldırmak için Masaüstün ‘de ( Başlat > Denetim Masası ) gelerek ( Program Ekle/Kaldır ‘a ) giriyoruz. Windows 8 Kullanıcıları masaüstünde eski Başlat menüsünün olduğu sol alt bölgeye Sağ klik yaparak Denetim Masasına kestirmeden ulaşabilir. Buradan ( Program Kaldır ‘a ) girerek işleme devam ediyoruz.
Ask Toolbar Kaldırma
Sistem Optima
Ask Toolbar Kaldırma
  • Program Ekle/Kaldır ‘da Bulduğunuz tüm Ask ile ilgili tüm bileşenleri kaldırın. Bazı bilgisayarlarda Ask.com ‘un adının değiştiğini ve farklı yayımcı isimleri altında da yerleştiğini gördük. Yukarıda ki resimde Yayımcı kimliği APN,LLC olarak gözüküyor. Bazen bu Ask.com – Ask APN – Ask Toolbar gibi farklı şekillerde geliyor. Ask ile ilgili Ad ve Yayımcı kısımlarına dikkat etmeyi unutmayın ve hepsini kaldırın.


 Ask Toolbar ve Bileşenlerini İnternet Tarayıcınızdan Kaldırın

Ask tarayıcılarınıza bir çok bileşen yükler, bu bileşenler varsayılan başlangıç sayfanızı ve arama motoru ayarlarınızı değiştirir. Şimdi bu ayarları sıfırlıyalım ve bilgisayarımızı biraz daha Ask Toolbar – Ask Araç Çubuğundan arındıralım. Aşağıda tek tek tüm tarayıcılar için ask ‘ın nasıl kaldırılacağını bulabilirsiniz.

Ask.com ve Ask Araç Çubuğunu İnternet Explorer ‘dan Kaldırma

  •  İnternet Explorer ‘ı Açın ve Sağ Üstte bulunan Araçlar ( Alt + X ) explorer araçlar menüsünde Eklentileri Yönet ‘e tıklayın.
internet explorer ask.com araç çubuğu kaldırma
Sistem Optima
internet explorer için ask.com araç çubuğu kaldırma
  •  Eklentileri Yönet ekranına geldiyseniz burada ( Araç Çubukları ve Uzantılar ) menüsü altında Ask.com – askBar BHO ve bununla ilgili olduğunu düşündüğünüz ihtiyacınızın olmadığı tüm uzantıları Devre Dışı bırakın.
eklentileri devre dışı bırakın - internet explorer
Sistem Optima
eklentileri devre dışı bırakın – internet explorer

 İnternet Explorer Varsayılan Arama Motoru Ayarlarına Göz Atın


Eklentileri Yönet ekranında Araç Çubukları ve Uzantıları kaldırdık. Bu menünün hemen altında Arama Sağlayıcıları ( Search Providers ) ‘ı bulacaksınız, Bu sekmede bilinen arama motorları dışında kalan tüm arama motorlarının (Google, Yahoo, Bing, Yandex.. bunların dışında) hepsine ( Sağ Klik > Kaldır ) diyerek tümünü kaldırın.

İnternet Explorer Açılış Sayfanızı Sıfırlayın


Tarayıcınızın Araçlar menüsüne girin explorer araçlar > İnternet Seçenekleri ‘ne tıkladığınızda karşına gelen ekranda Genel Sekmesi altında ayarları göreceksiniz en üstte bulunan kısım giriş sayfanızın, internet explorer ‘ı ilk başlattığınızda açılmasını istediğiniz ekranın belirlendiği bölümdür.
Burada bulunan boşluğa herhangi bir değer atamadan önce ( Varsayılanı Kullan ) tıklayın, Daha sonra dilerseniz istediğiniz web sitesinin adresini örnek: http://www.sistemoptima.com veya başka bir adres atayabilir veya varsayılan olarak bırakabilirsiniz.
Dilediğiniz gibi düzenlemeyi yaptıktan sonra ekranın sağ altından Uygula diyerek işleminizi bitirin.

Başlangıç Sayfanızı Sıfırlayın - İnternet Explorer
Sistem Optima
Başlangıç Sayfanızı Sıfırlayın – İnternet Explorer


Ask.com ve Ask Araç Çubuğunu Mozilla Firefox ‘dan Kaldırma


Ask Toolbar 'ı Kaldırın - Mozilla Firefox
Sistem Optima
Ask Toolbar ‘ı Kaldırın – Mozilla Firefox
Firefox ‘u açın. Sol üstteki Firefox logosuna tıklayarak Eklentiler ‘e girin. Bu ekranda soldaki menüde yapboz logolu sekme eklentilerinizin yüklü olduğu sekmedir, buraya tıklayarak Ask.com ile ilgili tüm içerikleri kaldırıyoruz.
Ask.com Toolbar Eklentisini Kaldırın - Mozilla Firefox
Sistem Optima
Ask.com Toolbar Eklentisini Kaldırın – Mozilla Firefox

Mozilla Firefox Varsayılan Başlangıç Sayfanızı ve Arama Motorunu Sıfırlayın

Mozilla Firefox Seçenekler
Sistem Optima
Mozilla Firefox Seçenekler
Firefox başlangıç sayfanızı aynı şekilde Firefox > Seçenekler altında Genel sekmesinden değiştirebileceğiniz gibi SearchReset eklentisini Firefox ‘a kurarak ‘da çok kolay başlangıç ayarlarınızı yapılandırabilirsiniz. SearchResest bir Firefox eklentisidir ve tam da sizin aradığınız eklentidir. Arama Motoru – Başlangıç Sayfası ayarlarınızı komple sıfırlayıp kendisini işlem tamamlandıktan sonra siler. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. >>SearchResest

Ask.com ve Ask Araç Çubuğunu Google Chrome ‘dan Kaldırma

Chrome ‘dan Ask.com bileşenlerini kaldırmak için izlenmesi gereken method yukarıdakiler ile aynıdır bunun için Google Chrome Yapılandırma ve Control Menü ‘sünde Ayarlar (Settings) ‘e girerek gerekli ayarlamaları yapıyoruz.
Ask.com Bileşenlerini Google Chrome 'dan Kaldırma
Sistem Optima
Ask.com Bileşenlerini Google Chrome ‘dan Kaldırma
Chrome ayarlarında sol menüde Eklentiler (Extensions) ayarlarına girerek yine aynı şekilde tüm ask araç çubuğu ve diğer ask.com ile ilgili tüm bileşenleri, ekletinin yan tarafında ki çöp tenekesine tıklayarak tek tek kaldırın.
ask araç çubuğu için chrome
Sistem Optima
Ask Araç Çubuğunu Kaldırın – Google Chrome

Bu işlemi bitiridikten sonra yapamamız gereken en önemli nokta, Ask.com ‘un Başlangıç Sayfanıza müdahelesini engellemek ve sıfırlamak. Bunun için Ayarlar menü ‘sünde solda Settings (Ayarlar) sekmesine gelerek. Ortalara doğru olan Arama ( Search ) alanında göreceğiniz ( Manage Search Engines ) ayarlarına girerek burada ki tüm Ask.com Toolbar veya Ask.com yayımcısına ait olan tüm uzantıları kaldırmanız. İlk önce Google – Google.com ‘u Varsayılan Arama Motoru olarak işaretledikten sonra tüm geri kalanları kaldırabilirsiniz.
Ask.com 'u Arama Motorlarından Kaldırma
Sistem Optima
Ask.com ‘u Arama Motorlarından Kaldırma
Kaldırma işleminiz tamamlandıktan sonra sağ üstten X ile varolan sayfayı kapatıp Arama ‘nın hemen üstünde ki On Startup ( Başlangıç ) ayarlarınızı Open The New Tap Page ( Başlangıçta Yeni Sekmede Başlat) ‘i işaretleyerek sonlandırınız.
Başlangıç Sayfa Yapılandırması
Sistem Optima
Başlangıç Sayfa Yapılandırması
- See more at: http://www.sistemoptima.com/teknik-destek/ask-arac-cubugu-toolbar-ve-arama-kaldirma/#sthash.StPAm4wR.dpuf
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum