8 Ocak 2014 Çarşamba

NVIDIA Tegra K1 Yongaseti Son Teknoloji ile Geldi

Microsoft'un Xbox 360'ı ve Sony'nin PlayStation 3'ü ile yan yana getirilen Tegra K1'in çok daha yüksek bir teknik özelliklere sahip olduğu paylaşıldı. masaüstündeki oyun performansını mobil cihazlara getirmeyi amaçlayan, 192 CUDA çekirdekli grafik işlemciye sahip Tegra K1′i tanıttı.
Microsoft'un Xbox 360'ı ve Sony'nin PlayStation 3'ü ile yan yana getirilen Tegra K1'in çok daha yüksek bir teknik özellikleresahip olduğu paylaşıldı
NVIDIA Tegra K1 Yongaseti Son Teknoloji ile Geldi
masaüstündekioyun performansını mobil cihazlaragetirmeyi amaçlayan, 192 CUDA çekirdekligrafik işlemciye sahip Tegra K1′i tanıttı.

Tanıtım esnasında sahne ekranınayansıtılan grafikte, Microsoft’un Xbox 360’ı ve Sony’nin PlayStation 3’ü ile yan yana getirilen Tegra K1’in çok daha yüksek birteknik özelliklere sahip olduğu paylaşıldı. Kepler mimarisi üzerine inşa edilen 192 CUDA grafik çekirdeğinin, akıllı cihazlarüzerinde harika performanslar ortaya koyacağı planlanıyor.
Son zamanlarda ekranı büyütülmeye hazırlanılan tablet modellerinin, bilgisayardakullanılan grafik performansını yakalaması adına geliştirildiği öne sürülen Tegra K1’in, ilk testi ise Epic Games tarafından geliştirilen Unreal 4 ile gerçekleştirilebilir.
2 versiyon olarak çıkması beklenen mobil işlemcinin ilki 2.3 GHz hızında çalışan ve 4 çekirdekli 32-Bit işlemci iken diğeri ise Denver kod adlı, Super Core GPU olarak da bilinen 2.5 GHz hızındaki 64-Bit veriyoluna sahip işlemci serisi. Yeni nesil işlemcilerin 2014 Mayısayından itibaren satışa sunulacağı biliniyor.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum