8 Ocak 2014 Çarşamba

Nokia Son Tasarımı,Bu Sefer Android ile Geliyor

Android işletim sistemli bir akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair zaman zaman görseller internete sızmıştı. Akıllı telefonlarında sürekli Windows'u tercih eden Nokia bu kez Android'i tercih etti.
Android işletim sistemli bir akıllı telefonüzerinde çalıştığına dair zaman zaman görsellerinternete sızmıştı. Akıllı telefonlarında sürekliWindows'u tercih eden Nokia bu kez Android'itercih etti.

 Nokia Son Tasarımı,Bu Sefer Android ile Geliyor
Nokia'nın Microsoft tarafından satın alınmadanönce Android işletim sistemli bir akıllı telefonüzerinde çalıştığına dair zaman zaman görsellerinternete sızmıştı. Bazı kaynaklar modelin iptal edildiğini dile getirirken bazı kaynaklar ise Nokia'nın bu yıl modele bir şans verebileceğini ifade ediyordu.

Bugün ortaya çıkan AnTuTu benchmark skorları Nokia'nın halen projeyi sonlandırmadığınıgösteriyor. Benchmark skorlarında Nokia A110 adlı bir modelin puanları görülüyor. Normandy olarak kodlandırılan cihazda 854x480 piksel çözünürlük, Snapdragon işlemci, 5MP çözünürlüktekamera yer aldığı anlaşılıyor.
Nokia A110 modelinin işletim sistemi ise Android 4.4.1 sürümü olarak belirlenmiş. Bu da projeninrafa kaldırıldığı iddialarını yalanlıyor. Zira Android 4.4 KitKat sürümü Ekim sonunda yayınlandı ve bu da cihazın halen deneme aşamasının devam ettiğini işaret ediyor.
Nokia içerisinde bir grubun Android işletim sistemli bir modeli piyasaya sürmek konusunda ısrarcı olduğu ancak Microsoft'un satın alması sonrasında bu grubun geri adım attığı kısa süre önce dile getirilmişti. Bu bakımdan Normandy cihazının halen gerçekleşme ihtimalinin olduğuna inanılıyor.Windows Phone pazarının tek hakimi olan Nokia'nın bir süredir Android işletim sistemine sahip birakıllı telefon üzerinde çalıştığı biliniyor. Şimdi bu Android'li Nokia telefonuyla alakalı bazı görüntülergün yüzüne çıktı.
Mobil platformun popüler sızıntı kaynağı olan evleaks'ın gün yüzüne çıkarmış olduğu görüntülerdeNokia'nın kod adı "Normandy" olan renkli tasarıma sahip akıllı telefonu ve telefonun sahip olduğuAndroid arayüzü görülüyor. evleaks'ın paylaştığı 3 görüntüde, cihazın Skype ekranı, Viber görüşmearayüzü ve standart kilit ekranının nasıl olduğu gözüküyor.
Öte yandan bu cihaz hakkında şimdilik pek bir bilgi yer almıyor. Ama cihazın, farklı renkseçeneklerine sahip olacağı ve çift SIM desteği bulunacağı bilinirken, giriş-orta seviye bir cihazolacağı söyleniyor. Ancak her ne kadar Nokia Android'li bir cihazı test ediyor olsa da bu cihazıpiyasaya sürüp sürmeyeceği ise hala muamma.

Disqus Yorumları Yükle

0 yorum