13 Ocak 2014 Pazartesi

Çin’den Battlefield 4 yasağı

EA firmasının en beğenilen serilerinden olan Battlefield oyununun dördüncü sürümü kısa süre önce satışa sunuldu. Call of Duty: Ghosts ile yarışa giren yeni oyunla ilgili kötü bir haber geldi. Her ne kadar bizi ilgilendirmiyor olsa da Çin’de oluşturduğu kültürel etkiden dolayı yasaklandığını öğrendik. Modern askeri temalı FPS türü oyunda Çin’e karşı olumsuz izlenimler ağırlıkta.
battlefield-4-hd-background
Çin merkezli PCgames.com.cn sitesinin verdiği bilgiye göre hem oyun yasaklandı, hem de alıp indirme imkanı veren sunucular kapatıldı. Çin Kültür Bakanlığının girişimiyle gerçekleşen bu değişiklikle oyunun demosunu indirip kurmaya bile izin verilmiyor. Tek oyunculu kampanyasında 2020 yılında Çin ve Rusya işbirliğiyle gerçekleşen bir saldırıyı esas aldığından oyun tepki gördü.
Kültür Bakanlığı bu senaryoyu uygunsuz bularak kültürel etkisinden ötürü yasak getirdi. Aynı zamanda ulusal güvenliği tehlikeye atan içerik barındırdığı ifade edildi. Battlefield 4 ile ilgili teknik sorunlarla boğuşan EA’ın ne gibi bir tepki vereceği belirsiz. Oyunun geliştiricisi Digital Illusions firması Battlefield 4′deki sorunları onarabilmek için diğer tüm projeleri askıya aldığını duyurmuştu. Oyun hem raflardan kalkacak, hem de online yolla satılamayacak. Oyunun ülkedeki adı olan “ZhanDi4″ ise yasaklı kelime listesine girdi. İşin ilginci oyuna özel ilk DLC olan “China Rising” yolda.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum