21 Aralık 2013 Cumartesi

Windows 8.1 Preview Güncellemesi Hazır,Hemen İndirin

Microsoft dün itibariyle windows 8 in ilk güncellemesi olan windows 8.1 preview i kullanıcılarına duyurdu.Ehl-i Blog olarak siz okuyucularım için bu sürümü araştırdım ve notlarımı sizlerle paylaşıyorum:
İlk olarak şunu bilmelisiniz ki: Windows 8.1, windows 8 e gelen ücretsiz bir güncelleme ve halihazırda kurulu sisteminizi tek tıkla yükseltebilirsiniz.Aynı zamanda hazır paketin ISO dosyasını da indirilebilir halde bulabilirsiniz.
Gelelim windows 8.1 in getirdiği yeniliklere.Elbette bu yeni sürüme geçmeden önce ne tür yenilikler getirdiğini merak ediyorsunuz.Gelin hep birlikte bu yeni sürümün getirdikleri yeniliklere göz atalım:

Başlangıç Butonu

Sanırım windows 8 i kullananların en çok müzdarip olduğu noktalardan birisi de başlangıç butonu.Microsoft be yeni güncellemesi ile birlikte bir başlangıç butonu eklemiş fakat o başlangıç butonu sizin beklediğiniz cinsten değil maalesef.Yani ekranın sol alt köşesine gelen butona tıkladığınızda beklediğiniz içeriğe ulaşamıyorsunuz.Sadece text tabanlı ve düzenlenemeyen bir menu sizi karşılıyor.Bu menüyle birlikte windows un bir kaç parametresini değiştirebiliyorsunuz.
windows8-baslangic-buton


>>>>>Windows 8 de Başlat Butonu Nasıl Geri Getilir?

Genişletilmiş SkyDrive Entegrasyonu

Microsoftun bulut servisi olan SkyDrive entegrasyonu ile dosyalarınız arasındaki geçişi kolaylıkla yapabileceksiniz.Üstelik offline olmanız durumunda bile dosyalarınız ulaşılabilir olmaya devam edecek.
SkyDrive

Açılışta Direkt Masaüstüne Ulaşım

Microsoft bu güncellemesi ile açılış ekranını atlayarak direkt masaüstüne ulaşım sağlayan özelliğini aktifleştirmiş.Eğer bu güncellemeyi bilgisayarınıza yüklediyseniz bu işlemi gerçekleştirmek çok basit.
  • Görev çubuğunda herhangi bir boş yere sağ tıklayın ve özellikleri tıklayın.
  • Navigasyon tabına tıklayın
  • Start screen menüsü altındaki “Go to the desktop instead of Start when I sign in” seçeneğini tıklayın ve kaydederek çıkın.
Windows8.1-boot
Bir dahaki seferde windows unuzu boot ettiğinizde direkt masaüstüne ulaşacaksınız.

Geliştirilmiş Bilgisayar Ayarları

Windows 8  kullanıcılara pek fazla ayar şansı tanımıyordu.Yalnız bu güncellemeyle birlikte denetim masasına gitmeden kolay bir şekilde ekran çözünürlülüğü, güç seçenekleri, lisans anahtarı değişimi ve windows güncellemelerini yapabileceksiniz.Bunun yanında başlangıç ekranında değişiklikler yapabilir ve arkaplan resmini değiştirebilirsiniz.
windows8.1-baslangic
>>>>>Windows 8 de God Mode Nasıl Aktifleştirilir
Tüm bunların yanında Internet explorer 11, gelişmiş store uygulamaları ve arama çubuğunun BING arama motoru ile entegrasyonu da yine bun güncellemeyle birlikte kullanıcıya sunulanlar arasında.
Sizi bu yapılan güncellemeler tatmin etti mi bilmiyorum ama final sürümünden önce kullanıcı yorumlarına dayalı faydalı gelişmeler yapılmış görünüyor.Eğer yukarıda paylaştıklarım sizi bu güncellemeyi yapma konusunda tatmin ettiyse hali hazırda sisteminizi aşağıdaki adımları takip ederek güncelleyebilirsiniz.

Windows 8.1 e Nasıl Geçiş Yapılır

  • İlk olarak buradaki güncellemeyi bilgisayarınıza indirin.
  • İndirdiğiniz dosyayı çalıştırarak güncellemeyi bilgisayarınıza kurun.
  • Şimdi sisteminizi yeniden başlatın.Sistem açılışta size yeni güncellemeyi kuracağınız ekranı karşınıza getirecek.
Windows_8.1-guncelleme
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum