4 Aralık 2013 Çarşamba

Microsoft Office Web App güncellendi

Microsoft’un Office Web Apps adını verdiği internet üzerinden kullanılabilen ofis uygulamaları en sonunda ciddi bir Google Docs rakibi olmayı başardı. Son gelen güncellemeden sonra dosyalarda ortaklaşa düzenleme desteği eklendi. Word, Excel, PowerPoint uygulamalarında düzenleme desteği vardı ama kişiler birlikte çalışıp dosya üzerinde değişiklik yapamıyordu. Gerçek zamanlı çalışma desteğiyle iyi bir online ofis seti olmayı başarıyor.
officewebappsexcel
Microsoft, Haziran ayında yaptığı bir duyuru ile bu desteğin ekleneceğini ilan etmişti. Sonuç olarak genel bir değerlendirme yapıldığında Microsoft Office Web Apps’ın Google Docs’u yakaladığı ve ciddi bir rakip haline geldiği görülebiliyor. Aynı anda birden çok kişi dosya üzerinde çalıştığında farklı renk fare imleçleri ve dosyayı açmış olan kullanıcıların listesi beliriyor. Değişiklikler otomatik olarak webde saklanıyor. Office uygulamasında manuel değişiklik yapanlar eşleştirmeye başlayınca bunlar yansıtılıyor.
Güncellemeden sonra Office Web Apps’e eklenen yeniliklerden biri Word ile arama ve değiştirme fonksiyonu, tablolar ve başlıklarda otomatik biçimlendirme. Excel Web Apps ise hücrelerde sürükle-bırak desteği ekliyor. Farklı tip dosyalar içeri aktarılabiliyor. PowerPoint Web App ise yeni bir fotoğraf kırpma aracını kullanıma geçiriyor. Office 265 Home Premium paketi Aralık ayında güncellenecek. Hesabı dört Microsoft Hesabıyla paylaşmak mümkün olacak. Bu hesaplar Office’i PC’lerine kurabilecek ve her biri 20 GB SkyDrive ek alanı kazanacak.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum