21 Nisan 2014 Pazartesi

Paket Program nedir ?

Programlama Nedir ?
Program nedir? Ya da "yazılım nedir?" gibi sorulara, "bilgisayarın donanım kısmına yaşam veren komutlardır" gibi yanıtlar verilir. Burada vurgulanan; eğer bilgisayarda bir işi yapacaksak, onu gerçekleştirmek için program yazmamız gerekir. Örneğin, derslerimizin kayıtlarını ve notlarımızı tutmak istiyorsak ya da müşterilerimizin kayıtlarını tutmak istiyorsak bir programa gereksinimimiz var. Bunu Microsoft Excel gibi bir program aracılığıyla da yapabilirsiniz. Ancak program yazabilmek, bu işler için özel bir çözüm ya da uygulama geliştirmek anlamına gelir. İşte bu nedenle da yazılım yerine daha çok uygulama geliştirme (development) terimi kullanılır. Buradan "programı nasıl yazacağız?" sorusu akla gelir. Program, öncelikle bir işletim sistemi ya da platform için yazılır. Örneğin Windows XP için yazılan bir program Linux işletim sisteminde çalışmayacaktır. Platformun ardından programın yazılacağı dil seçilir. Örneğin Visual Basic ya da C++ gibi. Bu diller, bizim program yazmamızı sağlarlar. Bizim anlaşılabilir şekilde program geliştirmemizi ve geliştirdiğimiz programı bilgisayarın doğrudan çalıştırabileceği makine diline çevirirler. İşte, kabaca bu sürece programlama denir.
Program Nedir ?
Bir program bilgisayara ne yapması gerektiğini söyleyen bir dizi komuttur. Bilgisayarlar işlemlerin kendi anlayacağı dilde (makine dili) açıkça yazılmasını isterler. Ancak bu işlemlerin makine dilinde bir programcı tarafından yapılması yerine programlamanın yapısal biçimde bir dil aracılığıyla yapılmasını ve daha sonra çevrilerek bilgisayara anlatılması işlemini programlama dilleri üstlenirler. Bu çevirme işlemine derleme (compile) ya da yorumlama (interpriting) denir.
Paket Programlama Nedir ?
Paket programlama birden fazla işi yapan bilgisayar programlarına verilen isimdir. Bir işletmede yapılan işlerin hızlı olması, hatasız olması, güvenilir olması kadar işletmeye faydalı bir durum yoktur. Bunun bilincinde olan işletmelere özel paket programlar yazılmaktadır. Muhasebe takibi, stok takibi, satış takibi, kasa vs. işleri yapan paket programlar buna örnek verilebilir. AltınSoft olarak çeşitli firma veya bireylere özel paket programlar geliştirmekteyiz. Eğerki sizde işinizin sistemli olarak işlemesini istiyorsanız uzman ekibimiz ile iletişime geçip işinize özel ne tür bir yazılım yapılabileceği konusunda bilgi alınız. Tüm soru ve önerileriniz için satis@altinsoft.com e-mail adresimiz ile veya iletişim formunu kullanarak bizimle iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.
Programlama Dilleri
Geliştirdiğimiz projelerden birden fazla programlama dilini kullanmaktayız. Başlıca kullandığımız programlama dillerini şöyle sıralayabiliriz;
Delphi Programlama Dili
Pascal Programlama Dili
Visual Basic Programlama Dili
Visual.Net Programlama Dili
C# Programlama Dili
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum