20 Nisan 2014 Pazar

Bilgisayar Seçimi nasıl yapılır ?

Artık hemen hemen her evde Günümüz Teknolojisinde Dev adımlarla İlerleyen icat haline gelen bilgisayarlar gündelik hayatlarımızda Sürekli yer almakta ve almaya devam etmekte peki bu teknolojiyi takip ederken Bilgisayar alımı gerçekleştirirken nelere özen göstermeliyiz.Bu yazımda aklımdan geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.
1-) Öncelikle Bilgisayarınızda hangi işlemleri gerçekleştireceğinizi düşünerek bunları listeleyin Oyun bilgisayarımı ? Office bilgisayarımı ? Yoksa sadece internet gezme amaçlı mı ? bir bilgisayar almayı planlıyorsunuz.
2-) İlk olarak bilgisayarınızın Bütün parçalarının bir biri ile uyumlu olmasına özen göstermelisiniz peki bu uyumu nasıl anlarız.
3-) Gelelim parçaları seçmeye İlk olarak işlemcinizi seçmenizi tavsiye ederim işlemcinizi seçtikten sonra anakartınızı seçmelisiniz bu seçimi yaparken işlemci soketi ve anakart soketini birbiri ile uyumlu ve anakartın işlemci uyum listesine bakarak bu listeden seçmiş olduğunuz işlemci uyuyormu diye kontrol edebilirsiniz. veya tam tersini yaparak ilk olarak anakartı seçebilirsiniz.

4-) Daha sonra Ram seçebilirsiniz bu seçimi yaparken anakartınızın ram slotunun DDR DDR2 DDR3 seçeneklerinden hangisi ile uyumlu olduğunu kontrol ediniz uyumlu olduğu tipi seçtikten sonra GB olarak kaç GB seçiceksiniz bunu düşünün sizlere tavsiyem 4 GB seçebilirsiniz cebinizide kasmaz bilgisayarınızıda
5-) Sıra geldi ekran kartı seçimine Ekran kartı seçimi yaparkende anakartımıza göre seçim yapacağız DDR2 DDR3 GDDR5 seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.Peki ekran kartı seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz Bunlar sırası ile şöyle oluyor 1-Ekran kartı GB'ı 2-Ekran kartı veri yolu yani Bit 3-Ekran kartının minimum power supply isteği Eğer ki veri yolu yüksek bir ekran kartı seçimi yaparsak ekran kartı hemücret olarak artıcaktır hemde bizden sistem olarak yüksek güçte power supply isteyecektir.Bunun için bu unsurlara kesinlikle dikkat etmeliyiz eğer düşük güçte power supply seçersek ve yüksek güç isteyen bir ekran kartı seçer isek bilgisayarımız bize sorun çıkartıcaktır.
6-)Son olarak önemli parçalardan biri olan HDD seçimi yapacağız Bu seçimdede Diğer seçimlerde olduğu gibi bazı unsurlara kesinlikle dikkat edeceğiz.
Bunlardan 1.Olarak Hdd boyutunu seçeceğiz bu işlemde yapacağımız işleme göre yüksek boyutlu hdd ler seçebiliriz.2.hdd mizin ön bellek boyutu bu bize programların oyunların vs dosyaların açılmasında en önemlisi bilgisayarımızın açılış hızında büyük etkiye sahiptir ön bellekler 8-16-32 şeklinde bulunmaktadır.sizlere tavsiyem hdd olarak WD marka veya SEAGETE marka seçmeniz.Diğer aksamlarınızı seçmek sizlere kalmıştır.Yanlışımız olduysa affola Hayırlı Günler...

Disqus Yorumları Yükle

0 yorum