15 Mart 2014 Cumartesi

Game Maker Studio Android Kurulumu

 Game Maker Studio programınızı şu sayfadan, steam'den veya her nasıl elde ettiyseniz( :P ) kurduktan sonra Android telefonlar için yapmanız gereken bir işlem daha bulunuyor. Game Maker Studio Android Kurulumu için başlangıcımızı yapıyoruz.

İşe Başlayalım

 Android için oyun tasarlayabilmemiz için Android SDK ve Java SE Development Kit JDK gerekiyor. http://developer.android.com/sdk/index.html adrese giderek Android SDK installer 'ini indiriyoruz. Java JDK indirmediyseniz şu adrese gidin. Kendi işletim sisteminize uygun ve bit'i seçerek indirmeyi başlatın.

İkisini indirdik. Şimdi önümüzde biraz uzun bir kurulum var. İlk önce Java JDK kuralım. Kurulumun ardından, Android SDK açın. Kurulum için sizden nereye kuracağını soracaktır. Kurulumu alternatif biryer seçin. Örneğin "C:/Android/android-sdk" gibi.
 Android SDK'mızın kurulumunu "C:/Android/android-sdk" seçtiysek önümüze bir liste gelecek. Korkmayın, hepsini indirmeyeceğiz tabi :P. Bize lazım olacaklar.


  • Android SDK Platform Tools
  • Android 2.1 API (API 7)
  • Android 2.2 API (API 8)
  • Android 3.2 API (API 13)
  • Android 4.0.3 (API 15)
  • Android 4.3 (API 18)
 Android Download Manager tüm dosyaları indirmeye başlayacak. Tüm dosyaların inmesini bekleyin.

Tüm İndirmeler Tamam, Game Maker Studio programımızı ayarlayalım !


 Game Maker : Studio programını açalım. File>Preferences menüsünden Web Server tabını açalım.
Web Server Port 51268 to 51280 olarak ayarlayın. Ip Allowed List menüsüne local IP adresinizi yazın. 192.168.1.1/24 ilk 24'ü alır. Muhtemelen modeminiz içindedir.

 

Android Cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın, bağlamadan önce!

  Game Maker : Studio kullanacak olan cihaz daha önceden programla uyumlu şekilde programlanmıştır. Unutmamanız gereken kısım Android cihazınızda USB Debugging modunu etkinleştirmeniz. Bunun için Androidli cihazınızdan Settings>Applications>Development kısmında USB Debugging olan seçimi açıyoruz.(Türkçe Menü; Ayarlar>Uygulamalar>Geliştirme)
 Şimdi cihazınızı USB ile bilgisayara bağlayabilirsiniz. Burada bir problem çıkmadan otomatikmen cihazınız kurulmaktadır.
 

Son Olarak Android'i Studio programına tanıtalım !


Tüm bu uzun ve zahmetli işten sonra son noktaya vardığımızı söyleyeyim. Şimdi yapmamız gereken Android'i programa göre ayarlamak.
game-make-android

Eğer tüm bundan önceki işlemleri doğru olarak yaptıysanız ilk 3 kısım otomatikmen doluyor.(Sizde olmadıysa konuya yorum ile bildirebilirsiniz. Çözüm için elimizden geleni yaparız.) Son kısım olarak Keystore oluşturmanız gerekiyor. Keystore uygulamalarınızı kayıt etmek için kullanılır.(sign.) Keystore dosyasını asla silmeyin! Uygulamanızı güncellemek istediğinizde size lazım olacaktır aksi taktirde Google Play 'de güncelleme sorununuz oluşabilir.

  1-Name : Keystore dosyasının ismi. Sizin isminiz değil !
  2-Password : Keystore dosyası parolası. En az 6 karakterli olmalıdır.
  3-Alias : Keystore dosyası için kullanılacak diğer isim. İlk kutucuktaki İsim'den farklı olmalıdır.
  4-Password : Diğer isim için parola. İlk kısımdaki paroladan farklı olmalıdır.
  5-Common Name : İsminiz.
  6-Organisational Unit : Şirketinizdeki departmanınız( Programlama diyin geçin ).
  7-Organisation : Şirketinizin ismi.(Oen Games vs.)
  8-Location : Bulunduğunuz şehir.
  9-Yaşadığınız ülkenin iki rakamlı kodu(Türkiye . TR)

Tüm bunları yaptıktan sonra sağ alttaki Generate butonuna basın. Biraz zaman alacaktır. Kurulum bittiğinde zahmetli yolculuğumuzun da sonuna gelmiş olduk.#Not : Türkçe karakter kullanmayın, sadece rakam ve İngiliz alfabesindeki rakamları kullanın.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum