15 Mart 2014 Cumartesi

BİLGİSAYAR MAVİ EKRAN SORUNU

1-ilk olarak bir yazılım yükledikten sonra bu sorun meydana gelmiş ise bu yazılımdan kaynaklı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz yazılımı kaldırıp bilgisayarınızı bu şekilde test edin.
2-daha sonra ram kontrolu ve hdd kontorolu yapın bunun içinde hdd kontrolu için hd tune pro isimli programı kullanabilirsiniz. ram test içinde burn test yada mem test adında programlar var bunları kullanabilirsiniz.
3-bilgisayarınızın işletim sistemine uygun olan driverı kurduğunuzdan emin olun windows un hangi sürümünü kurduysanız ona göre bilgisayarınızın veya anakartınızın sitesine giderek download yapın bunun için EVEREST adlı programı kullanarak bilgisayarınızın anakart markasına bakarak download edebilirsiniz.
4-eğer bilgisayarınız masaüstü bilgisayar ise anakartınızın ve ekran kartınızın üzerinde bulunan kondansatörlerin şişmiş veya patlak olup olmadıklarını kontrol ediniz eğer şiş veya patlak kondansatör varsa bunları mutlaka değiştiriniz çünkü patlak ve şiş kondansatörler sağlıklı çalışmaz test edilmiştir.
5-ram ilavisi yaptıktan sonra eğer bu hatayı alıyor iseniz ramların mhz leri uyuşmadığından dolayı bu hatayı alıyor olabilirsiniz.
6-format attıkdan sonra bu hatayı alıyor iseniz attığınız cd veya dvd nin üzerinde oynanmamış olmasına dikkat ediniz yani temiz direk orjinal olmasına dikkat edin.
7-driverları kurarken ilk olarak chipset dan başlayarak her driver kurmanızda bilgisayarınızı yeniden başlatın.
NOT: KONU SÜREKLİ GÜNCELLENİCEKTİR.

Disqus Yorumları Yükle

0 yorum