16 Şubat 2014 Pazar

Android 4.4 KitKat

Hepimiz Android 4.4'ün "Key Lime Pie" adıyla ortaya çıkmasını beklerken Google, beklenmedik bir hamleyle "KitKat"ı tanıttı. Android'in 4.0 sürümü, Ice Cream Sandwich adıyla başlamıştı, onun arından gelen 3 önemli sürüm olan 4.1, 4.2 ve 4.3'ü "Jelly Bean" şekerlemeleriyle tanıdık. Android 4.4 ise yeterince farklı olacak ki Google, ona farkı bir isim vermiş. Bununla birlikte 5.0 sürümüne direkt olarak zıplayacak kadar büyük yenilikler yok.
0.1'lik sürüm artışı, görünüşte önemsiz gibi görünse de bu artış, Android'in önemli bir adım. KitKat'ın arayüzü oldukça akıcı, bunun yanında uzun zamandır geliştirmelere muhtaç olan arama ve mesajlaşma alanında da geliştirmelere sahip. Üretkenliğe odaklanan platformda Google Now da yetişkinliğe ulaşmış bulunuyor.
Google'a göre KitKat ortaklığının fikri, tanıtımdı ve iki firma arasında herhangi bir para alışverişi olmadı. Nestle'nin 50 milyon Android KitKat çikolatası üretmesi, Google için yeterince karlı bir anlaşmaydı.
İsim konusunu bir yana bırakırsak, 4.4 güncellemesi Android'in sıkça ve sürekli olarak eleştirilen sorunlarını başarıyla çözüyor. KitKat, sunduğu faydalı yenilikler, performanstaki fark edilir gelişmelerle tüketiciyi odak alıyor ve sunduğu bir takım optimizasyonlarla uygun fiyatlı cep segmentini de unutmuyor.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum