21 Aralık 2013 Cumartesi

Maksimum Gelir İçin Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Olmalı

Google adsense , blog sahipleri için en güvenilir ve maksimum gelir kazandıran servis.Bu yüzden ben dahil çoğu blog sahibi google adsense’e sitesinde yer verir ve adsenseden maksimum gelir elde etmek için uğraşır.Blog hayatına yeni başlayan çoğu arkadaşım bir anda çok para kazanmayı hayal etse de bildiğiniz gibi bu iş sabır ve emek isteyen bir iş.Bu yüzden adsense kullanımına yeni başlayan ya da gelirinin düşüklüğünden şikayet eden okuyucularım için sitelerinde reklam yerleşiminde dikkat etmesi gerekenler konusunda bir yazı paylaşmak istedim.Bu yazımda gelirinizi artırmak için hangi reklam birimini, hangi alanda seçmelisiniz o konuda sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Header

Header kısmı adsense den en çok gelir elde edilen kısımdır.Çünkü sayfanızı ziyaret eden kişiler ilk girişte sayfayı aşağıya sürüklemeden o kısma odaklanır.Bu alanda 468 x 60 ya da 720 x 90 reklam birimlerinden birini seçebilirsiniz.Blog tasarımınıza uygun olarak blog başlığının sağ tarafında ya da benim en son tasarımımda olduğu gibi direk büyük banner i ortada gösterek reklamı ekleyebilirsiniz.

Yazı Başlığının Altı

Header den sonra ilk dikkat çeken kısım yazı başlığının altıdır.Çünkü okuyucuların içeriğe odaklanmadan önce göreceği ilk kısım yazı başlığı alanıdır.Bu alanda 300 x 250 ya da 336  x 280 reklam birimini yazı içerisine gömerek sağda veya solda yer verebilirsiniz.Ya da reklam yanı içerikteki resimi ekleyerek de farklı yöntem deneyebilirsiniz.

Yazı Sonu

Eğer okuyucunuza yazının sonunu getirecek bir içerik sunmuşsanız içeriğinizin sonuna ekleyeceğiniz reklam, yazınıza yorum yapmaya hazırlanan okuyucunuzun ilgisini çekecektir.Bu alanda tek başına 336 x 280 reklam birimine yer verebilirsiniz.Bunun yanında yine benim blogumdaki gibi herhangi bir araçla birlikte kullanabilirsiniz.

Sidebar

Elbetteki sidebar.Bildiğiniz gibi adsense bir sitede 3 adet reklam yerleşimine yer veriyor.Fakat premium üyeyseniz 4. reklam birimini de yayınlayabilirsiniz.Eğer yukarıdakilerden birini elemek istiyorsanız sidebar alanında da reklam yerleştirebilirsiniz.300 x 250,336 x 280 ya da 300 x 600 reklam birimi burası için ideal.Yine sizin maksimum tıklama almanızı sağlayacaktır.
Son Sözler
Evet yukarıda kendi blogumda da uyguladığım ve sizlere de tavsiye edeceğim reklam yerleşim birimlerinden bahsettim.Eğer tasarımınız yukarıdakilere müsait değilse muhakkak şablonunuzu bu yerleşime uygun hale getirmelisiniz.
Adsense den maksimum gelir elde etmek için sizin kullandığını ve faydasını gördüğünüze reklam birimi hangisi?
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum