30 Kasım 2013 Cumartesi

Skype’tan ilgi çekici yenilikler bekliyoruz

Microsoft’un Skype mesajlaşma ve VoIP yazılımını aldıktan sonra Windows Live Messenger’ı sonlandırdığını ve bu sene başından itibaren WLM kullanıcılarını Skype’a yönlendirdiğini gördük. Skype kullananlar kısa sürede alıştı ama WLM severlerin alışması zaman aldı. Kayıp mesajlar, eşleşmeyen veriler, eski yazışmaların ortadan kaybolması gibi sorunlar sık sık karşımıza çıkar oldu. Microsoft açıklamasına göre bu sorunların tümü ortadan kalkacak. 
win8skype

Skype ürün müdürü Jeff Kunins’e göre Microsoft sorunlardan haberdar ve çözüm için çalışmalar yürütülüyor. WLM ile uçtan uca gerçekleşen bağlantı Skype ile bulut esaslı sunuculara dönüştü. Genelde masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda sesli ve görüntülü sohbet için tercih edilen Skype, mobil tarafta atağa geçmek zorunda. Denenmekte olan güncellemelerde esas noktalardan biri birden çok cihaz arasında veri eşleştirme. Mobil ve masaüstü cihazlarda Skype kullananlar, okunmuş ya da okunmamış mesajlarını her ortamda güncel görebilecek.
Windows Phone ve Windows masaüstü uyumlu deneme sürümleri mesajları doğru biçimde eşleştirebiliyor. Sadece aktif olarak kullanılan cihazda ilgili mesajın uyarısı geliyor. Mesaj geçmişi artık bulut sunucuda saklanıyor. Hesabı kullanan tüm cihazlar veriyi alacak ama sadece kullanılan uyarı verecek. Diğer yandan aramalarda da sorunlar var. Birden çok cihaz online ise biri ile çağrı cevaplandığında diğeri çalabiliyor ve bu sorun da ortadan kalkacak. Windows Phone 8.1 ile kullanıcı deneyimi iyileşecek ve yükleme süresi kısalacak.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum