20 Ağustos 2013 Salı

WİNDOWS 8 RESİMLİ ŞİFRE KOYMA

Windows RT kullanırken iyi güçlükteki şifreler sinir bozucu olabilir. Allah’tan Microsoft bir altarnetif’e yer verdi: Resim Şifreleri

Uyku modundan döndüğünde şifre gerektirmeyen Windows 8 bilgisayarlarda nadir bulunur.

Şifreler güvenlikten dolayı nokta olarak görünür, bu mantıklıdır ama sağlam şifreler uygun uzunlukta ki yazıları, sayıları ve noktalama işaretlerini kapsar. Özellikle numaraları ve sembolleri girmek için ekran ve klavyeler gerekiyorsa, şifreleri defalarca girmek rahatsız edici olabilir.



İşte bu yüzden; Windows 8 güvenlik aracı için başka yöntem önermektedir: Resim Şifreleri
“Ayarlar”, “PC ayarlarını değiştir” ve daha sonra “Kullanıcılar”ı seçerseniz Resim Şifresi oluşturma seçeneğini göreceksiniz.


Bir kez seçildiğinde, şifrenizi yeniden seçmeye yönlendirecek ve daha sonra resmi seçmeniz söylenecek. Resim, cihazınızda ki herhangi bir şey olabilir ve bilgisayarınız başladığında normal şifre yerine yönlendirilecektir.

Resim seçtikten sonra 3 tane işaret seçmeye yönlendirileceksiniz; Daireler, Düz Çizgiler, veya Bağlantı. Şekillerin görevleri , açıklamaları, büyüklükleri sizin yeni şifreniz olacak.
Basitçe farklı resim parçalarına 3 bağlantı ekliyebilirsiniz veya şekil çeşitlerini uyumlu hale getirebilirsiniz.



Bu 3 çeşit şekilleri 1 kez kendinize göre kaydettiğinizde, resim şifresi ayarlamak için sizden tekrar istenir. Eğer hata yaparsanız, şekilleri başarılı bir şekilde oluşturmak için ipuçları verilecek. Resim şifrenizi ayarlayın, hemen sonra bilgisayarda oturum açmanız gerekir, oturum açtığınızda seçtiğiniz resmi göreceksiniz. Şekiller ve normal metin parolası seçmek için belirliyorsunuz.

Eğer dokunmatik ekranınız yoksa, dairelerin biraz zor olmalarına rağmen şekiller fare ile yapılabilir. Eğer yazıya karşı resim şifrelerinin güvenliği konusunda endişeli iseniz,
bu bloğu inceleyin güveninizi kazanabilir.

Bloğun içinde, Windows 8 kullanıcı deneyim geliştirici timi yöneticisi Jeff Johnson’un gelen genel sorunların detayları var.

Özetle tavsiyemiz, her zaman en az 10 puanlık bir resim seçin, şekilleri kombine edin ve onların büyüklüğünü ve güvenliğini değiştirin.

Faydalı bir yöntem ise, her zaman lekeleri önlemek için ekranı temiz tutmaktır, ki işaretleriniz ortaya çıkabilir, bunlar normal dokunmatik işaretler altında olmalarına rağmen ortaya çıkmaları muhtemeldir. Tabii ki yazı şifreleri için normal uygulamalar, resim ve işaretler düzenli olarak değiştirilmelidir.

Editör Görüşü;
Ben birkaç aydır Surface RT’m de resim şifresi kullanıyorum ve güçlü bir yazı şifresi oluşturmak yerine, 3 karakter ile şifre oluşturmaktan çok mutluyum. Sadece masaüstünde dokunmatik yerine fare kullanarak bir resim şifresi oluşturdum ve bundan dolayı bir rahatlama var.

Eğer klasik şifrelerden yorulduysanız ve güvenlik ayarlarını düşürmeden şifre oluşturmak istiyorsanız normal şifreler yerine şifrelerinizi Resim Şifrelerine dönüştürebilirsiniz.
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum