21 Ekim 2015 Çarşamba

4.5G KULLANMADAN 5G YEMİGEÇİCEZ

Üzerinde yapılan çalışmalar ve performansı açıklandığından beri birçok elektronik cihaz üreticisi ve kullanıcısın tarafından oldukça büyük ilgi gören 5G bağlantı teknolojisi, kablosuz bağlantı türünde şu an en hızlı olan 4G'den kat kat hızlı olacak. Kablosuz şekilde veri transferi sağladığından dolayı bu bağlantı türünütelefon, akıllı saat, bilgisayar, televizyon yani kısacası internete bağlanabilen bütün cihazlar kullanabilecek.
Şu an birkçok firma, 5G bağlantı teknolojisinin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapıyor. Bir yandan bu bağlantının kullanacağı altyapının planlamasını yapan, diğer yandan da bağlantı hızının arttırılması konusunda çalışmaları sürdüren firmalar içerisinde hız rekoruna sahip olan Verizon, diğer firmalara göre daha umut verici konuşmalar yapıyor. 
5G bağlantı türü üzerinde çalışmalar sürdüren birçok firma, 5G'nin 2020 yılında kullanılmaya başlanacağını belirtiyor. Asya, Avrupa ve Amerika'da 2020 yılında başlayacak olan altyapı çalışmalarının çoğunu, Çinli firmalar üstlendi. Bu teknolojinin öncülerinden olan SK Telecom ve NTT DoCoMo taraflarından yapılan açıklamalara göre 2020 senesinde başlanacak olan altyapı çalışmaları 2021 yılında bitecek ve bu bağlantı türüne uyumlu cihazların herkes tarafından kullanılabilmesi 2023 yılını bulacak.

Öte yandan elinde bulunan yaklaşık 1000 GB/saniye indirme hız rekoruyla (kablosuz) Google'a meydan okuyan Verizon, bu teknolojinin araştırılması konusunda oldukça ilerlediklerini belirtti. Diğer firmaların aksine 2018 yılında bu teknolojinin kullanılmaya başlanabileceğini belirten Verizon, altyapı çalışmaları için herhangi bir firma veya ülkeyle anlaşabilmiş değil. Ancak Verizon'un bu kadar büyük bir iddiasının olması, ilerleyen günlerde İngiltere, Norveç ve Almanya gibi bağlantı hızları oldukça yüksek olan ülkelerle anlaşma yapmasını sağlayabilir. Fakat maalesef 2020 senesinde kesin kullanımına başlanacağı belirtilen 5G'nin, ülkemize geliş tarihinin 2023 senesine kadar uzayabileceğini düşünüyorum.
KAYNAK:webtekno

Disqus Yorumları Yükle

0 yorum